Tips

Het internet wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Je wilt jouw website up-to-date houden, maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat de tijd je soms zal inhalen. Omdat jij wel wat ondersteuning kan gebruiken delen we hieronder 5 tips om er voor te zorgen dat wij je in ieder geval een stukje op weg helpen.

Regelmatig delen we hier nieuwe tips, dus houd de website in de gaten!

1
SSL certificaat

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat gegevens die uitgewisseld worden tussen de klant en de website versleuteld worden. Zo blijven al jouw persoonsgegevens veilig en beschermd. Daarnaast kan jouw site minder snel gehackt worden of malware verspreiden. Het SSL-certifcaat helpt in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Vanaf januari 2017 zal Google alle sites die niet beschikken over een ‘HTTPS-verbinding’ markeren als onveilig. Een site die gemarkeerd is als onveilig zal veel mensen afschrikken. Voorkom dat bezoekers jouw site niet meer durven te bezoeken! BURO210 kan dit certificaat voor jouw website ook leveren.

2
Google analytics

Google Analytics is het rapportage systeem van Google waarin je bij kunt houden hoeveel bezoekers op jouw website komen. Je ziet wie ze zijn en wat zij op de website doen, erg handig om er achter te komen wie je doelgroep is! Daarnaast kan je ontdekken wat belangrijke pagina’s zijn en waar de meeste conversies worden gedaan op de website.

Maar het is ook handig om te weten hoe de bezoeker de website het liefst bekijkt, is dit per telefoon, tablet of misschien via een normale computer. Je kan via Analytics alles te weten komen over je bezoekers, hoe ze op jouw website komen maar ook waar jouw bezoekers vandaan komen. Om deze gegevens in de rapporten van Google Analytics terug te vinden, moet een code gekoppeld worden aan de website. BURO210 kan deze koppeling voor je in orde maken.

 

3
404-pagina ontwerpen

Het is altijd vervelend als een bezoeker naar een pagina wordt gestuurd die niet bestaat.
Het kan natuurlijk gebeuren, maar zorg er dan voor dat die bezoeker vervolgens weer goed verder geholpen wordt.

We geven je graag een aantal tips!
1. Laat duidelijk weten dat je bezoeker op een 404-pagina terecht is gekomen.
2. Zorg dat de bezoeker makkelijk kan navigeren naar de pagina waar hij wel wil komen
3. Plaats een zoekbalk zodat de bezoeker op die manier op zoek kan gaan.

Met onze kennis van websites en grafische vormgevers in huis, kunnen wij helpen met het ontwerpen van een goede 404 pagina. Want een leuke 404-pagina zorgt er ook weer voor dat de mensen sneller blijven hangen.

4
Responsive design

Bijna 80% van de internetgebruikers zijn online met hun mobiele telefoon. Een gemiste kans als je hier je bezoeker niet optimaal kunt bedienen. Zorg er daarom voor dat jouw website responsive is. Google straft je namelijk genadeloos af wanneer je jou website niet responsive maakt.  Hierdoor loop je het risico dat jouw potentiële klanten je niet kunnen vinden! Wat betekent responsive? Eigenlijk gewoon dat de website zich aanpast aan de grootte van het scherm.

Bij BURO210 mag je er vanuit gaan dat elke nieuw gebouwde website ook responsive wordt gemaakt. Heb je al een website die nog niet responsive is? Wij kunnen ook jouw huidige website voorzien van een responsive design.

 

5
Url-structuur overnemen

Een nieuwe website? Vergeet niet de URL-structuur van de oude website over te nemen.
Als je dit namelijk niet doet, verlies je alle opgebouwde posities in Google en alle verwijzingen komen op een dood spoor terecht.

Met de oude website heb je al wat opgebouwd en het is zonde dit allemaal te verliezen wanneer je kiest voor een nieuwe website. Het overnemen van de URL-structuur heeft nogal wat voeten in de aarde. De webbouwers van BURO210 zijn hier in gespecialiseerd en kunnen dit voor je in orde maken.

Wil je meer tips?

Of eens verder kletsen over de mogelijkheden van jouw website?

Neem contact op

Ben jij klaar voor online succes?

Vul het formulier in of
neem contact op via:

0182 - 34 28 08
info@buro210.nl

Stay up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief