Responsive: Een chique woord voor schaalbaar

Het gebruik van tablet en mobiel is de afgelopen jaren erg toegenomen. Dit zien we ook in de internetwereld. Het is bijna niet meer denkbaar dat websites en webshops een aantal jaar geleden alleen nog maar op een desktop werd bekeken. Nu zien we dat het deel dat via mobiel en tablets komt steeds groter wordt. Je wilt jouw bezoekers optimaal bedienen. Belangrijk is dus dat jouw webshop geschikt is voor mobiel en tablet.

Beschikbaar voor alle apparaten

Een webshop die geschikt is voor mobiel en tablet heet in vaktermen een responsive webshop. Responsive is eigenlijk een chique woord voor schaalbaar. Aan de hand van de breedte van het scherm wordt de webshop ontwikkelt. Op een computer of laptop zal de gehele website in de breedte vertoond worden. Op een mobiel en tablet wordt dit aangepast. Dit betekent dat alle informatie alsnog te vinden is op de website, dit in tegenstelling tot veel websites die niet responsive zin. Het design en de uitstraling van de website blijft hetzelfde en de aanpassingen worden vanaf één CMS-systeem doorgevoerd.

Benieuwd hoe het werkt? Verklein het venster maar eens en zie hoe onze website hierop reageert.

Responsive-check Scoren in Google!

Het is van groot belang dat jouw webshop in de resultaten van Google getoond gaat worden. Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn twee dingen die erg belangrijk zijn voor Google. Google wil zijn gebruikers goed bedienen, dus wil ze doorsturen naar goede webshops. Wanneer de webshop responsive is, draagt dit bij aan de kwaliteitsscore die Google jou geeft. Verstandig dus om jouw webshop responsive te laten maken.

Voorkom afhakers

Als de webshop niet geschikt is voor mobiel en tablet zal de webshop in zijn geheel verkleind worden. Je kunt de teksten niet lezen en de afbeeldingen zijn erg klein. Je moet inzoomen om de webshop te kunnen gebruiken. Dit is erg omslachtig en onhandig. Mensen zullen de webshop pagina dan ook snel wegklikken. Kortom, zorg ervoor dat jouw webshop responsive is!

Wil jij ook een responsive webshop laten maken? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Ben jij klaar voor online succes?

Vul het formulier in of
neem contact op via:

0182 - 34 28 08
info@buro210.nl

Stay up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief