Wat is een multishop?

Als er meerdere webshops vanuit één back-end beheert worden, spreken we over een multishop. Veel ondernemers kiezen voor een multishop, omdat dit relatief makkelijk op te zetten is in vergelijking met een compleet nieuwe webshop.

Voordelen van een Magento multishop:

  • Maar één inlog nodig
  • Meerdere webshops beheren vanuit hetzelfde systeem
  • Elementen hoeven niet dubbel aangepast te worden
  • Producten per shop aan te passen (maar kan ook hetzelfde gehouden worden)
  • Statistieken gemakkelijk en gescheiden bijhouden
  • Hetzelfde template of allemaal een eigen ontwerp

Een multishop met dezelfde layout          

Bij een multishop kan het zijn dat deze dezelfde lay-out hebben. Enkele Multishops kennen we allemaal, denk aan Coolblue. Zij maken gebruik van multishops. Elke categorie heeft zijn eigen webshop. Zo is er de webshop laptopshop.nl maar ook tandenborstelstore.nl of gpsshop.nl. Alle webshops hebben dezelfde basis. Je kunt het eigenlijk zien als allemaal kopieën van dezelfde webshop. Het frame van elke webshop is hetzelfde, alleen de vulling is anders.

Multishops met unieke layouts

Bij een multishop is het mogelijk om in de basis dezelfde lay-out te gebruiken. Je kunt vervolgens per shop aanpassingen doen. Wil je dat er op de ene shop een grote foto wordt gebruikt, maar op de andere 3 kleinere foto’s? Geen probleem, dat kan vanuit dezelfde back-end worden aangepast.

Ook een mogelijkheid is om de multishops een totaal andere lay-out te geven. De multishops hoeven niet perse hetzelfde design en dezelfde uitstraling te hebben. Alsnog kan alles vanuit één systeem beheerd worden.

Product op meerdere webshops

Als je multishops hebt, kan het zomaar voorkomen dat een product op meerdere webshops komt te staan. De productpresentatie kan op elke webshop anders zijn. Dit past zich automatisch per webshop aan. Je kunt de gegevens van het product op elke shop hetzelfde laten. Ook is het mogelijk om dit per shop aan te passen. Gelden er andere prijzen of moet de omschrijving van het product anders zijn? In de back-end kun je dit per webshop gemakkelijk aanpassen.

Wil jij ook een multishop of enkele webshop laten maken? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Ben jij klaar voor online succes?

Vul het formulier in of
neem contact op via:

0182 - 34 28 08
info@buro210.nl

Stay up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief